Menu Sluiten

Schrijf-ze-VRIJdag

Op vrijdag 7 februari 2020 is het opnieuw de Schrijf-ze-vrijdag. Bijna 100.000 leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten. Onze school geeft leerlingen de kans om op te komen voor mensenrechten. Je kan mee schrijven op beide campussen in de refter van 12.00u tot 13.50u. Je krijgt een warme chocomelk bij elke brief. Bekijk de foto’s in de Gallery!

Op de Schrijf-ze-VRIJdag leren je leerlingen over mensenrechten en beleven ze het belang van mensenrechten écht. Hun brieven veranderen levens.

In België valt het meestal mee om mensenrechten te verdedigen. Maar soms worden mensenrechtenverdedigers lastiggevallen, geïntimideerd of erger als ze door hun activisme tegen de schenen schoppen van de machthebbers. 

Jonge mensenrechtenverdedigers moeten vaak nog een bijkomende hindernis nemen. Omdat ze jong zijn, moeten ze extra hun best doen om gehoor te krijgen en serieus te worden genomen. Amnesty International roept daarom de jongeren in België op om jonge mensenrechtenverdedigers wereldwijd te steunen.