Menu Sluiten
 • Je goed voelen is heel belangrijk. Met Campus Middenschool en Campus Bovenbouw zorgen wij midden in Ekeren voor een warm en veilig nest, waar je binnen onze school kan groeien op het ritme van je eigen talenten.
 • Klaar om je grenzen te verleggen en de uitdaging aan te gaan? Dat vereist natuurlijk kennis. Die wordt in heel verschillende richtingen aangebracht. We helpen je daarin vanuit jouw positieve keuze, je inzet en kunnen.
 • Wij ondersteunen je! Moretus bouwt aan een sterke studiebegeleiding. We leren je studeren en geven vakgerichte studietips mee. Met veel aandacht voor coaching, mogelijkheden tot avondstudie en individuele trajecten.
 • Bij ons ben je geen anoniem nummer dat met een studie begint. Je persoonlijk welbevinden staat centraal. Voel je gedragen door onze ploeg, een groep mensen van wie je persoonlijke begeleiding krijgt als je dat nodig hebt. Titularisteams, vakleerkrachten, leerlingbegeleiders, coördinatoren en directies staan ter beschikking.
 • Wil je graag wat meer? Moretus biedt een brede keuze aan persoonlijke bagage en interesses: een extra uitdaging zoals STEM. Dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is een geïntegreerde aanpak van wetenschappen, techniek en technologie, informatica en wiskunde.
  CLIL wil zeggen dat je een bepaald vak in het Engels of Frans kan volgen. Er zijn tal van projecten en middagactiviteiten zoals sport, dactylo of dans.
 • Op Moretus kan je actief deelnemen aan het schoolleven via o.a. de leerlingenraad, WWOS (Werkgroep Wereld op School), Kijk Op de wereld, Schoolraad en zeesessies van het VLP (Vlaams Lasalliaans Perspectief).
 • Bij ons zit je goed voor de komende 6 of 7 jaar. Als totaalschool bieden wij heel wat vliegroutes aan, of je nu kiest voor de langeafstandsvlucht van het hoger onderwijs of snel(ler) wilt landen in het werkleven.
 • Maar ook na het behalen van je diploma laten we je niet los. We zien je graag terug op het oud-leerlingencafé en de oud-leerlingenbijeenkomst, op onze quizzen, het leerlingentoneel en hopelijk ook op de infoavond door studenten: daar maken studerende oud-leerlingen onze leerlingen – de toekomstige studenten – wegwijs in de wereld van de verdere studies.
 • Geïnteresseerd? Kom een kijkje nemen op één van onze opendeurdagen. Daar kan je de sfeer van onze school opsnuiven.
 • Tot slot, maar niet onbelangrijk: onze school is een bonte verscheidenheid van jongeren en volwassenen. Verdraagzaamheid en respect zijn voor ons de sleutels tot samenleven: in de klas, in de gangen, op de speelplaats, voor en na de les, op sportdagen en multiculturele en of creatieve dagen, uitstappen, in echt contact én digitaal.