Menu Sluiten

3e graad - Basiszorg en ondersteuning

Voor jou

Basiszorg en ondersteuning is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit en richt zich op leerlingen die willen doorgroeien naar een zorg of welzijnsberoep. Leerlingen verwerven huishoudelijke en logistieke competenties maar krijgen ook al een basis van vaardigheden die in verschillende zorg en welzijnsberoepen (bij o.m. kinderen en ouderen) noodzakelijk zijn. Dit is een set van relevante competenties uit de BK’s Verzorgende, Zorgkundige, Kinderbegeleider baby’s en peuters en Kinderbegeleider schoolgaande kinderen die de leerlingen voldoende moet voorbereiden om na het zesde jaar een éénjarige Sense (Kinderbegeleider of Verzorgende/Zorgkundige) aan te vatten. Ook de opleiding HBO5 Verpleegkunde volgen behoort dan tot de mogelijkheden.

Zorg dragen voor maaltijdbereiding, linnenzorg en woon en leefklimaat.
Informeren en helpen van cliënten bij zorgnoden en behoeften met aandacht voor een aanbod van zorg, hulp en dienstverlening.

Stimuleren van gezondheidsbevorderend gedrag.

Psychosociaal welbevinden ondersteunen van kinderen en volwassenen met aandacht voor het hanteren van communicatieve en sociale vaardigheden.

Introduceren van vrijetijds en animatieactiviteiten.

Voorbereiden van en oriëntering op het uitvoeren van taken als verzorgende, zorgkundige en begeleider in de kinderopvang.

Voor nu

Lestabel Basiszorg en ondersteuning
5e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 3
MAVO 2
Frans 2
Wiskunde 2
Basiszorg en ondersteuning 19
Lichamelijke opvoeding 2

Lestabel Basiszorg en ondersteuning
6e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 3
MAVO 2
Frans 2
Wiskunde 2
Basiszorg en ondersteuning 19
Lichamelijke opvoeding 2