Menu Sluiten

Inschrijven Moretus Ekeren

1ste jaar secundair

Er breekt een spannende periode voor je aan. Je zit in het 5de of 6de leerjaar en zal binnenkort een secundaire richting kiezen op Moretus Ekeren.  Weet jij al of je gaat starten in Latijn, kiest voor een STEM-opleiding of je secundair in de B-stroom gaat beginnen? Twijfel je nog welke richting ideaal is voor jou, dan hebben wij een handige tool om de juiste opleiding te kiezen. 

 

Welkom nieuwe leerling.
In deze infobrochure stellen we je even onze school voor.  Zo weet jij meteen waar je moet zijn op je eerste schooldag.

Hoe en wanneer?

1. Schrijf je in via het digitale aanmeldsysteem (MJA) van 8 maart tot 29 maart 2022

Op 21 april 2022 krijg je vanuit het LOP een e-mail en een bericht in je postvak op https://meldjeaan.antwerpen.be Je ontvangt ook een brief/ticket waarin staat of je je kan inschrijven in onze school.

Daarna kan je je inschrijven op onze school!

 • Vanaf zaterdag 23 april krijg je via je persoonlijke mail een link naar het inschrijvingsformulier van onze school.
 • Je vult dit inschrijvingsformulier volledig in en sluit af met “Verzenden”.
 • Zodra wij het inschrijvingsformulier hebben ontvangen, maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Onderwerpen die aan bod komen zijn: keuzeopties, CLIL, vragen ivm zorg, aankopen boeken, start schooljaar, persoonlijke vragen, e.a.

2. Je schreef je nog NIET in via het digitale aanmeldsysteem( MJA)

Geen probleem! Je kan je nog steeds bij ons inschrijven:

 • Neem vanaf maandag 25 april zo snel mogelijk telefonisch contact op met de school (03/541.01.36) en vraag
  een plaats aan voor het 1ste jaar. Je krijgt van ons een mail met een link naar het inschrijvingsformulier.
 • Je vult dit inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in en sluit af met “Verzenden”.
 • Zodra wij het ingevulde inschrijvingsformulier hebben ontvangen, nemen wij telefonisch contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Onderwerpen die aan bod komen zijn: keuzeopties, CLIL, vragen ivm zorg, aankopen boeken, start schooljaar, persoonlijke vragen, e.a. 

Indien jullie vragen hebben over het inschrijven op onze school,  aarzel niet om telefonisch contact op te nemen. (03/541.01.36)

2de tot en met 7de jaar

Vanaf maandag 25 april starten de inschrijvingen voor het 2de tot het 7de jaar. Neem zo snel mogelijk telefonisch contact op met de school (03/541.01.36) en vraag een plaats aan voor een bepaald jaar, studierichting of optie.

 • Je krijgt vervolgens via je mailadres een officieel rangnummer toegezonden met een link naar het inschrijvingsformulier.
 • Ga naar het digitale inschrijvingsformulier van onze school via de link die je gekregen hebt. Je vult dit formulier zo snel en volledig mogelijk in en sluit af met “indienen”.
 • Je ontvangt een bewijs van voorlopige inschrijving.
 • Zodra wij het ingevulde inschrijvingsformulier ontvangen, nemen wij telefonisch contact met je op voor een persoonlijk gesprek begin juli. Onderwerpen die aan bod komen zijn: keuzeopties, CLIL, vragen ivm zorg, aankopen boeken, start schooljaar, persoonlijke vragen, e.a. 

Opgelet: voor bepaalde studierichtingen moeten we wachten met de officiële inschrijving tot we meer zekerheid hebben over het aantal vrije plaatsen. Ten laatste op donderdag 30 juni om 15 u krijgt u hier antwoord op. 

 
inschrijven moretus ekeren