Menu Sluiten
kwaliteit in het leren

Kwaliteit in het leren

Leerlingen leren het meest uit uitdagende leeropdrachten. Vanuit de capaciteiten en interesses van elk individu willen we iedere leerling motiveren en uitdagen om de grenzen van zijn eigen kunnen te verleggen. Leren gaat op Moretus verder dan het vergaren van kennis. Onder vakkundige en persoonlijke begeleiding verwerven onze leerlingen inzichten en vaardigheden die ervoor zorgen dat ze succesvol kunnen functioneren in verdere studies of het werkveld. We leggen daarbij de lat hoog, in elke richting. Leren gebeurt zowel binnen als buiten de klasmuren. Vakoverstijgende projecten, excursies en boeiende middagactiviteiten verruimen het interesseveld en geven onze leerlingen een bredere kijk op de wereld.

kwaliteit in het leven

Kwaliteit in het leven

We willen aandacht en zorg besteden aan de hele persoon: een waardevolle persoonlijke groei, maar ook leren samenleven met elkaar, met respect voor ieders eigenheid en interesses. Op Moretus willen we dat iedere leerling zich gelukkig en gerespecteerd weet, we willen dat leerlingen zich thuis voelen. Een geëngageerd leerkrachtenteam staat klaar om voor iedereen die warme en veilige omgeving te creëren waarin leerlingen zich ten volle kunnen ontwikkelen.
kwaliteit_door_betrokkenheid

Kwaliteit door betrokkenheid

Kwaliteit in leren en leven kunnen we maar bieden als we met zijn allen betrokken zijn. Betrokkenheid betekent een oprechte interesse in elkaar: engagement, inspraak en verantwoordelijkheid zijn op Moretus geen loze woorden. Respect voor iedereen betekent ook leren omgaan met leef- en werkafspraken.
Op die manier kunnen jongeren op Moretus uitgroeien tot zelfstandige en gelukkige jongvolwassenen die stevig in het leven staan, klaar om hun eigen grenzen verder te verleggen.