Menu Sluiten

Nieuws

Op 14 maart organiseert onze school een politiek debat in de ETZ.Er zullen vertegenwoordigers van de belangrijkste Vlaamse partijen met elkaar in debat gaan en dit over de volgende thema's: migratie, onderwijs, klimaat en Europa.Aan het einde van het debat zullen hen nog een aantal vragen worden voorgelegd van onze leerlingen.Welke politici tekenen normaal present die avond?PVDA: Ben Van DuppenGroen: Nadia NajiVooruit: Hannes AnafOpen VLD: Tom OngenaCD&V: Annelies VerlindenN-VA: Els Van DoesburgVlaams Belang: Kinga Pajakhttps://www.gva.be/cnt/dmf20240311_96474136
Meer lezen.
VASTENVOETTOCHT donderdag 28 en vrijdag 29 maart.Kom voor één keer uit je comfortzone. Beleef samen de essentie van het begrip "vasten" en vertoef gedurende enkele uren buiten de schreeuwerigheid en het materiële over-comfort van het leven hier.Beleef samen met anderen iets puur zonder dat er eerst één of andere mediagenieke hype voor nodig is.Neem deel aan onze jaarlijkse Rillandtocht die al doorgaat sinds 1997!
Meer lezen.
Dankjewel aan alle oud-leerlingen om vorige week vrijdag hun verdere studies te komen voorstellen voor onze leerlingen die binnenkort zelf de keuze moeten maken.
Meer lezen.
De ouderraden van Moretus-Ekeren (secundair onderwijs), van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesinstituut (basisonderwijs) en van Sint-Lambertusinstituut (basisonderwijs) organiseren als benefietactie voor de scholen een reuze koeken-en chocoladeverkoop. U kan kiezen uit vier pakketten. Wij rekenen op een actieve deelname van alle leerlingen en hopen op de steun van de ouders. De verkoop start op woensdag 10 januari. Bestellingen kunnen via deze link: https://moretus.noordkant.be/public/webshop/public/... of via de QR-code.Uiterste besteldatum is vrijdag 2 februari. Ophaling op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart. (1ste graad op campus Middenschool, 2de en 3de graad op campus Bovenbouw,).De praktische afspraken van betaling en ophaling ontvangt u na de bestelling via mail op uw opgegeven mailadres.Voor wat hoort wat! Per graad krijgt de klas met de hoogste eindscore een namiddag cinemaplezier!Succes! 
Meer lezen.
Beste ouders, leerlingen, oud-leerlingen, collega’s en sympathisanten,Naar goede traditie organiseren wij een quiz ten voordele van de Italiëreis die onze huidige 5de-jaars leerlingen volgend jaar (in 2025) gaan maken. Dit schooljaar staat de quiz gepland op vrijdag 02 februari 2024. De locatie van dienst is de vertrouwde refter van campus Bovenbouw, Kloosterstraat 82 (aanvang om 20 u. stipt!)Inschrijven kan per mail. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar Italiequiz@hotmail.com. Gelieve daarbij telkens de naam van een verantwoordelijke en een ploegnaam op te geven. Het inschrijvingsgeld bedraagt 18 euro/ploeg. Een ploeg kan maximaal 6 deelnemers hebben. Betalen kan de avond zelf.Tot dan!Het Italië-team
Meer lezen.
Willen jullie Moretus leren kennen? Dat kan zeker!We nodigen jullie graag uit op onze OPENDEURDAG zondag 10 maart 2024 van 10 tot 14 u.Graag geven we jullie uitleg over onze visie, het studieaanbod, onze werking en hoe wij de vernieuwing van het secundair onderwijs realiseren op onze school. We kijken er naar uit jullie te ontmoeten.
Meer lezen.
Ben jij klaar voor een nieuwe Kwisse met Klasse?Je kan je inschrijven om een plaatsje te bemachtigen! De quiz gaat door op 10 november en zal opnieuw plaatsvinden in de refter van campus Middenschool. De deuren gaan open om 19.30 u en de quiz start om 20.00 u.Jullie kunnen je inschrijven door een mailtje te sturen naar kwissemetklasse at moretus-ekeren.be en daarbij ook je ploegnaam te vermelden. Het inschrijvingsgeld van € 20 mag betaald worden aan de kassa bij binnenkomst. Een quizploeg bestaat uit 6 deelnemers. Kwistige groeten!
Meer lezen.