Menu Sluiten

Nieuws

Deze wensen hebben we verzonden naar vele zorgcentra...maar mogen verder gedeeld worden naar ALLE mensen die voor anderen zorgen ! Beste dokters, hulpverleners, ziekenhuismedewerkers, verzorgendenWij willen jullie langs deze weg een warm hart onder de riem steken. Wij hebben enorm veel respect voor jullie inzet, dag en nacht, in de strijd tegen Covid-19. Met veel dankbaarheid sturen we jullie onze zelfgemaakte kaartjes door, in de hoop dat jullie voelen dat we aan jullie denken.You never walk alone...Veel groetjesleerlingen en leerkrachten van het tweede middelbaar, Moretus Ekeren
Meer lezen.
Opendeur eerstejaars en infomoment bovenbouw op woensdag 27 mei van 14.00 u tot 20.00 u op campus Middenschool, Oorderseweg 8, Ekeren.
Meer lezen.
'UITGESTELD'  Vrijdag 13 maart organiseert de WWOS  (werkgroep wereld op school) opnieuw een gezellig WERELDONTBIJT met lekkere, zelfgemaakte, eerlijke en duurzame ontbijthapjes (fruitsap, appelflapje, gebakken eitje, brood met beleg, chocolade, choco, fruitsalade, ...)Vanaf 7.30u kan je komen ontbijten tot 8.25u in de refter op campus bovenbouw. Tickets kosten 6 euro voor leerlingen. Mogelijke winst gaat naar projecten van Broederlijk delen.
Meer lezen.
'UITGESTELD' Vrijdag 13 maart om 20u voor onze leerlingen van 5 en 6. Oud-leerlingen die verder studeren komen hun richting voorstellen en brengen de nodige documentatie/cursussen mee waarin jullie al eens een kijkje kunnen nemen.
Meer lezen.
Op vrijdag 7 februari 2020 is het opnieuw de Schrijf-ze-vrijdag. Bijna 100.000 leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten. Onze school geeft leerlingen de kans om op te komen voor mensenrechten. Je kan mee schrijven op beide campussen in de refter van 12.00u tot 13.50u. Je krijgt een warme chocomelk bij elke brief. Bekijk de foto's in de Gallery!Op de Schrijf-ze-VRIJdag leren je leerlingen over mensenrechten en beleven ze het belang van mensenrechten écht. Hun brieven veranderen levens.In België valt het meestal mee om mensenrechten te verdedigen. Maar soms worden mensenrechtenverdedigers lastiggevallen, geïntimideerd of erger als ze door hun activisme tegen de schenen schoppen van de machthebbers. Jonge mensenrechtenverdedigers moeten vaak nog een bijkomende hindernis nemen. Omdat ze jong zijn, moeten ze extra hun best doen om gehoor te krijgen en serieus te worden genomen. Amnesty International roept daarom de jongeren in België op om jonge mensenrechtenverdedigers wereldwijd te steunen.
Meer lezen.
Anton Smets, leerling uit 6 Latijn Wiskunde zal van 6 tot 11 mei 2020 deelnemen aan de Internationale Latijn-Olympiade: Certamen Ciceronianum Arpinas 2020. Hij zal er de Vlaamse Gemeenschap vertegenwoordigen. De deelnemers zullen in het Italiaanse Arpino, het geboortedorp van Cicero, een tekst van Cicero vertalen en bespreken naar inhoud en stijl, een opdracht die zeker niet gemakkelijk is. Alvast proficiat aan Anton en zijn (fiere) leerkrachten Latijn!
Meer lezen.
Uitreiking door schepen van cultuur Marc Elsevier aan de junior-journalistwedstrijdlaureaten: Joren Wuyts, Charlotte Bécuwe, Evelyne Luyten en aan winnaar Luna Van der Zanden, die naar de provinciale ronde doorstoot. Leerkracht Katelijne De Vis zag samen met Bart Beheydt, voorzitter van het Davidsfonds Ekeren, dat het goed was. Proficiat aan alle deelnemers.
Meer lezen.
Vrijdag 7 februari 2020 op campus BB. Spaghetti à volonté, bolognaise of vegetarisch, georganiseerd door de ouderraad. Inschrijven kan tot en met 3 februari via het inschrijvingsformulier dat tijdens de rapportenmarathon werd meegegeven of via https://tiny.cc/ouderraad-spaghetti Met de opbrengst van deze avond wordt een AED-toestel aangekocht.
Meer lezen.
Beste ouders, leerlingen, oud-leerlingen en sympathisanten Naar goede gewoonte organiseren wij dit schooljaar opnieuw een quiz ten voordele van de Italiëreis 2021. Deze quiz zal doorgaan op vrijdag 14 februari 2020 in de refter van campus Bovenbouw, Kloosterstraat 82 aanvang om 20 u. stipt! Wij hopen uiteraard op een volle zaal en daarbij rekenen we natuurlijk ook op uw aanwezigheid. Omdat er maximum een 50-tal ploegen kunnen deelnemen, dient het inschrijven op voorhand te gebeuren. Dit kunt u doen via onderstaande inschrijvingsstrook (te bezorgen aan Wim Moreau) of via e-mail (Italiequiz@hotmail.com). Het inschrijvingsgeld bedraagt 18 euro/ploeg (maximum 6 personen per ploeg). Dit bedrag kunt u voegen bij uw inschrijving of betalen op de avond zelf. Tot dan! Het Italië-team
Meer lezen.