Menu Sluiten

Nieuws

De ouderraden van Moretus-Ekeren (secundair onderwijs), van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesinstituut (basisonderwijs) en van Sint-Lambertusinstituut (basisonderwijs) organiseren als benefietactie voor de scholen een reuze koeken-en chocoladeverkoop. U kan kiezen uit vier pakketten. Wij rekenen op een actieve deelname van alle leerlingen en hopen op de steun van de ouders. De verkoop start op woensdag 10 januari. Bestellingen kunnen via deze link: https://moretus.noordkant.be/public/webshop/public/... of via de QR-code.Uiterste besteldatum is vrijdag 2 februari. Ophaling op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart. (1ste graad op campus Middenschool, 2de en 3de graad op campus Bovenbouw,).De praktische afspraken van betaling en ophaling ontvangt u na de bestelling via mail op uw opgegeven mailadres.Voor wat hoort wat! Per graad krijgt de klas met de hoogste eindscore een namiddag cinemaplezier!Succes! 
Meer lezen.
Beste ouders, leerlingen, oud-leerlingen, collega’s en sympathisanten,Naar goede traditie organiseren wij een quiz ten voordele van de Italiëreis die onze huidige 5de-jaars leerlingen volgend jaar (in 2025) gaan maken. Dit schooljaar staat de quiz gepland op vrijdag 02 februari 2024. De locatie van dienst is de vertrouwde refter van campus Bovenbouw, Kloosterstraat 82 (aanvang om 20 u. stipt!)Inschrijven kan per mail. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar Italiequiz@hotmail.com. Gelieve daarbij telkens de naam van een verantwoordelijke en een ploegnaam op te geven. Het inschrijvingsgeld bedraagt 18 euro/ploeg. Een ploeg kan maximaal 6 deelnemers hebben. Betalen kan de avond zelf.Tot dan!Het Italië-team
Meer lezen.
Willen jullie Moretus leren kennen? Dat kan zeker!We nodigen jullie graag uit op onze OPENDEURDAG zondag 10 maart 2024 van 10 tot 14 u.Graag geven we jullie uitleg over onze visie, het studieaanbod, onze werking en hoe wij de vernieuwing van het secundair onderwijs realiseren op onze school. We kijken er naar uit jullie te ontmoeten.
Meer lezen.
Ben jij klaar voor een nieuwe Kwisse met Klasse?Je kan je inschrijven om een plaatsje te bemachtigen! De quiz gaat door op 10 november en zal opnieuw plaatsvinden in de refter van campus Middenschool. De deuren gaan open om 19.30 u en de quiz start om 20.00 u.Jullie kunnen je inschrijven door een mailtje te sturen naar kwissemetklasse at moretus-ekeren.be en daarbij ook je ploegnaam te vermelden. Het inschrijvingsgeld van € 20 mag betaald worden aan de kassa bij binnenkomst. Een quizploeg bestaat uit 6 deelnemers. Kwistige groeten!
Meer lezen.
Enkele sfeerbeelden... (meer foto's op smartschool).
Meer lezen.
Wat is Trooper?Trooper is een initiatief dat verenigingen ondersteunt in fondsenwerving. Via hun online platform linken ze naar diverse webshops. Telkens iemand via zo'n link iets koopt, krijgt Trooper daar commissie op. Minsten 75% daarvan stroomt door naar de vereniging. De rest gaat naar Trooper voor onderhoud van het platform, onderhandelen met de shops, administratieve afwikkeling, enz. Hoe kan je de school steunen?Wil je iets online kopen? Surf dan naar onze steunpagina op Trooper en ga na of jouw webshop in het lijstje staat. Klik door naar de webshop en doe je aankoop. Zodra de koop volledig is afgerond, krijgt Moretus een percentje. Jij merkt er zelf niets van en betaalt ook niet meer dan anders.Hoe meer mensen via onze steunpagina hun aankopen doen, hoe meer centen voor de school. Deel de link dus me je vrienden en familie ;).
Meer lezen.
Een heel schooljaar lang hebben de leerlingen van 6OA, onder leiding van mevrouw Nena Kips, hun schouders gezet onder het project om de bibliotheek op campus bovenbouw opnieuw in te richten. In onze bibliotheek zijn onze leerlingen welkom om een boek te lezen en/of te ontlenen, te studeren of gewoon volledig tot rust te komen via het concept 'blijtanken': zet een hoofdtelefoon op en luister naar complimenten. Een dikke pluim voor 6OA want het resultaat is fantastisch!
Meer lezen.
We mochten op zaterdag 6 mei weer heel wat bekende gezichten verwelkomen op onze jaarlijkse oud-leerlingendag. De kersverse afgestudeerden van juni vorig jaar waren er zoals gewoonlijk weer graag bij, maar we zagen ook heel wat oud-leerlingen van langer en héél wat langer geleden verschijnen, super!De lichting van 2012-2013 was ter ere van haar tienjarig jubileum uitgenodigd voor de barbecue die aan het oud-leerlingencafé voorafging. Ze schoven aan met een 60-tal, de ene met kersvers kind, de ander met kersverse bruid, maar de meerderheid gewoon met een hele vriendengroep van toen. Het is echt tof om te zien dat die vriendschapsbanden die hier gesmeed zijn, nog steeds zo hecht zijn. Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug op zaterdag 27 april 2024!
Meer lezen.
De leerlingen van 7BS bezochten in het kader van hun culturele vorming in het vak PAV de stad Brugge.
Meer lezen.
Donderdag vond de proclamatie van de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade plaats in de VUB.Viktor Smets 6 LAWI zat voor het vierde jaar op rij in de finale en behaalde dit jaar een uitzonderlijk resultaat.Slechts één deelnemer was beter in de finaleronde. Viktor legde beslag op de 2de plaats (op 12.000 deelnemers!) en kreeg zijn prijs uit handen van de jury en van professor doctor Sandjai Bhulai van de universiteit van Amsterdam.Wij wensen Viktor en zijn ouders van harte proficiat voor deze uitzonderlijke prestatie. Wij zijn hier als school en samen met de leerkrachten wiskunde zeer trots op.
Meer lezen.