Menu Sluiten

Nieuws

Vandaag werden de 2de jaars uitgezwaaid. Ze werden feestelijk ontvangen op campus Bovenbouw.
Meer lezen.
Quizzen voor Italië @moretus_ekeren Bedankt allemaal! Het was een zeer leuke avond.
Meer lezen.
5HUWE bezocht het museum Dokter Guislain en maakte een boottocht door het middeleeuwse centrum.
Meer lezen.
WOW
Op vrijdag 18 februari ging in heel Vlaanderen de week tegen pesten van start. Traditiegetrouw geven we op de middenschool van Moretus de aftrap van deze actie een week vroeger. Omdat pesten ook digitaal gebeurt, hebben we afgelopen week ingezet op WOW. WOW staat voor Wees Online Weerbaar / Waardeer Offline Weer. Zowel in het 1ste als in het 2de middelbaar kregen leerlingen een les rond dit thema. Ze ondertekenden allemaal het klascontract. Op vrijdag kreeg elke leerling een gelukscapsule met daarin een offline 'gelukje'.
Meer lezen.
Voor Maatschapij en welzijn gingen we de straat op om te plandelen. We maakten en wandeling en verzamelden ondertussen zwerfvuil. Zo werd Ekeren weer een beetje properder!
Meer lezen.
De leerlingen volgen tijdens deze uren een persoonlijk traject voor Nederlands, wiskunde en Frans. Zo kunnen ze leerstofonderdelen verwerken op hun eigen niveau. Een serieuze, maar leerrijke uitdaging!www.moretus-ekeren.be/studieaanbod/leerlabomiddenschool/
Meer lezen.
De leerlingen van 3NAWE zetten regelmatig de theorie van chemie om in de praktijk. Zo onderzochten ze deze week de invloed van de temperatuur op de reactiesnelheid (oplossing). Dit deden ze door eierschalen te laten reageren met azijn. Ze voerden de proef uit bij kamertemperatuur en ook bij 65°C.
Meer lezen.
Voor het tweede jaar op rij hebben we boekenbonnen mogen ontvangen van het Davidsfonds. We danken de schenkers hiervoor, zodat we nieuwe boeken kunnen aankopen voor de schoolbibliotheek van onze middenschool.
Meer lezen.