Menu Sluiten

Nieuws

Drie van onze leerlingen uit de 3de graad zijn geselecteerd voor de wedstrijd Junior Journalist van het Davidsfonds: Linne, Hannelore en Femke. Uiteraard doet het deugd dat het podium enkel gevuld wordt met leerlingen van Moretus Ekeren. Ze werden in de bloemetjes gezet tijdens Toast Literair. Van harte proficiat!
Meer lezen.
Journalist, schrijver en Afrika-kenner Peter Verlinden werd met hulp van subsidies van Literatuur Vlaanderen uitgenodigd voor twee lezingen. De derde graad kon luisteren naar een uiteenzetting over massamedia en Congo. Het werd een succes want zelfs na de lezing kwamen geïnteresserde leerlingen vragen stellen.
Meer lezen.
Bezoek aan het fort van Breendonk in het kader van de lessen geschiedenis.Het Fort van Breendonk is één van de best bewaarde kampen van Europa. Tijdens het bezoek zagen de leerlingen onder andere de cellen van de gevangenen, de werf voor zware dwangarbeid, de folterkamer, de douches en de executieplaats.
Meer lezen.
5, 6 en 7OA (retail) gaan tweedehandskleding verkopen in het winkeltje op school en dit aan democratische prijzen.Leerlingen kunnen een kaart ter waarde van €5,00 aankopen om te komen shoppen.De opening is donderdag 26 januari om 16.00 u. Daarna zal de winkel op regelmatige basis tijdens de middagpauzes open zijn.Kom gerust eens een kijkje nemen.
Meer lezen.
We zijn gestart met de steunfondsactie voor onze school: vlaaien, pizza -en lasagneverkoop. De actie loopt van woensdag 11 januari tot en met vrijdag 3 februari. Elke leerling kreeg een bestelformulier mee naar huis met de nodige uitleg. We hopen dat er massaal wordt verkocht bij familie, vrienden, buren, ....  Men kan steeds extra bestelbonnen bekomen op het secretariaat.De klas die het meest verkoopt heeft recht op een cinemanamiddag en de leerling die per graad de meeste vlaaien verkoopt, krijgt een mooie geschenkbon.De vlaaien,pizza's en lasagnes worden verdeeld op vrijdagnamiddag 3 en zaterdagvoormiddag 4 maart.Veel succes en laat het smaken!
Meer lezen.
Naar goede traditie organiseren wij een quiz ten voordele van de Italiëreis die onze huidige 5de-jaars leerlingen volgend jaar gaan maken. Dit schooljaar staat de quiz gepland op vrijdag 10 februari 2023. De locatie van dienst is de vertrouwde refter van campus Bovenbouw, Kloosterstraat 82 (aanvang om 20 u. stipt!) Inschrijven kan per mail naar: Italiequiz@hotmail.com. Gelieve daarbij telkens de naam van de verantwoordelijke en een ploegnaam op te geven. Het inschrijvingsgeld bedraagt 18 euro/ploeg. Een ploeg kan maximaal 6 deelnemers hebben. Betalen kan u de avond zelf.
Meer lezen.
Wij wensen iedereen een goede start van 2023 toe.
Meer lezen.
Enkele jiu jitsu prestaties van Hebaadullah uit 5 HUWE: Februari 2022= Belgisch kampioenschap (BEL) - 1e plaats Maart 2022 = Antwerps kampioenschap ( BEL) - 1e plaats Juni 2022 = Mediterranean open ( ITALIË ) - 3e plaats Oktober 2022 = German open ( GER ) - 2e plaats November 2022= Markelo ( NED ) - 1e plaats  En volgende week nog een laatste toernooi voor 2022, het Oost-vlaamse kampioenschap. Vanaf dan is het voorbereiden voor het Europees kampioenschap in Lille (Frankrijk).
Meer lezen.
Tijdens Latijn verdiepten we ons in enkele grammaticale onderwerpen: we leerden de nieuwe tijd indicatief perfectum en verdiepten ons in de persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden. Met die kennis in ons achterhoofd schreven we een opsporingsbericht over Helena. Voor wie het nog niet wist: Helena, de mooiste aller vrouwen, is verdwenen en haar man, Menelaos, is op zoek naar haar. Na de vakantie hervatten we onze zoektocht naar Helena! We houden jullie op de hoogte.
Meer lezen.
Ben jij er ook helemaal klaar voor? Ben je klaar om ook in 2022 weer te komen quizzen op de Kwisse met Klasse? Weet jij bijvoorbeeld waar The Queen begraven ligt? Weet jij welke nieuwe kleur M&M gaat introduceren? Weet jij nog wie in maart The Masked Singer won?Schrijf je dan snel in voor de verse, nieuwe Kwisse met Klasse en kom op 21 oktober mee denken en puzzelen! Verzamel een team van 6 knappe koppen en strijd mee voor de eerste plaats. Hoe inschrijven? Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar kwissemetklasse@moretus-ekeren.be. Vermeld daarbij zeker je ploegnaam!Tot dan en veel kwistige groetjes!
Meer lezen.