Menu Sluiten

Nieuws

De optie Beeld bezocht het interessante Snijders Rockoxhuis in Antwerpen. Ze speelden er een interactieve quiz. Eén van onze leerlingen behaalde zelfs de maximumscore! Zeker een bezoek waard - en gratis bovendien!
Meer lezen.
Voor het tweede jaar op rij behoort de Ekerse laureaat in de tweede reeks (eerste graad middelbaar) van de Junior Journalistwedstrijd van Davidsfonds tot de vijf genomineerden voor de nationale finale. Dit jaar dingt Fleur (Moretus Ekeren, 1B2) met haar werk "Hoe word je een echte held?" naar de nationale titel. De proclamatie vindt op 16 april plaats in het Vlaams Parlement. Proficiat, Fleur. Wij, jouw leerkracht mevrouw Luyten en Moretus Ekeren duimen voor je.
Meer lezen.
Vrijdag 21 april voetbal Moretus personeel vs. leerlingen van 6 en 7.Mis deze fantastische wedstrijd niet en kom om 16u naar het voetbalveld aan het zwembad. Kom supporteren en zorg mee voor de ambiance naast het veld!
Meer lezen.
Op vrijdag 24 maart trokken de leerlingen van 6 ASO naar Antwerpen. In de voormiddag woonden ze eerst een college bij aan de UA over de werking van de EU. Daarna kropen ze in de rol van de regeringsleiders/staatshoofden van de lidstaten en gingen ze in debat over het vluchtelingen- en klimaatbeleid van de EU. In de namiddag stond een bezoek aan het KMSKA op het programma.
Meer lezen.
Enkele sfeerbeelden van 5 HUWE op tweedaagse in Gent. 
Meer lezen.
Vandaag zijn 6 STW en 6 HUWE op bezoek in het Vlaams Parlement in Brussel.
Meer lezen.
Drie van onze leerlingen uit de 3de graad zijn geselecteerd voor de wedstrijd Junior Journalist van het Davidsfonds: Linne, Hannelore en Femke. Uiteraard doet het deugd dat het podium enkel gevuld wordt met leerlingen van Moretus Ekeren. Ze werden in de bloemetjes gezet tijdens Toast Literair. Van harte proficiat!
Meer lezen.
Journalist, schrijver en Afrika-kenner Peter Verlinden werd met hulp van subsidies van Literatuur Vlaanderen uitgenodigd voor twee lezingen. De derde graad kon luisteren naar een uiteenzetting over massamedia en Congo. Het werd een succes want zelfs na de lezing kwamen geïnteresserde leerlingen vragen stellen.
Meer lezen.
Bezoek aan het fort van Breendonk in het kader van de lessen geschiedenis.Het Fort van Breendonk is één van de best bewaarde kampen van Europa. Tijdens het bezoek zagen de leerlingen onder andere de cellen van de gevangenen, de werf voor zware dwangarbeid, de folterkamer, de douches en de executieplaats.
Meer lezen.