Menu Sluiten

Nieuws

Quizzen voor Italië @moretus_ekeren Bedankt allemaal! Het was een zeer leuke avond.
Meer lezen.
5HUWE bezocht het museum Dokter Guislain en maakte een boottocht door het middeleeuwse centrum.
Meer lezen.
WOW
Op vrijdag 18 februari ging in heel Vlaanderen de week tegen pesten van start. Traditiegetrouw geven we op de middenschool van Moretus de aftrap van deze actie een week vroeger. Omdat pesten ook digitaal gebeurt, hebben we afgelopen week ingezet op WOW. WOW staat voor Wees Online Weerbaar / Waardeer Offline Weer. Zowel in het 1ste als in het 2de middelbaar kregen leerlingen een les rond dit thema. Ze ondertekenden allemaal het klascontract. Op vrijdag kreeg elke leerling een gelukscapsule met daarin een offline 'gelukje'.
Meer lezen.
Voor Maatschapij en welzijn gingen we de straat op om te plandelen. We maakten en wandeling en verzamelden ondertussen zwerfvuil. Zo werd Ekeren weer een beetje properder!
Meer lezen.
De leerlingen volgen tijdens deze uren een persoonlijk traject voor Nederlands, wiskunde en Frans. Zo kunnen ze leerstofonderdelen verwerken op hun eigen niveau. Een serieuze, maar leerrijke uitdaging!www.moretus-ekeren.be/studieaanbod/leerlabomiddenschool/
Meer lezen.
De leerlingen van 3NAWE zetten regelmatig de theorie van chemie om in de praktijk. Zo onderzochten ze deze week de invloed van de temperatuur op de reactiesnelheid (oplossing). Dit deden ze door eierschalen te laten reageren met azijn. Ze voerden de proef uit bij kamertemperatuur en ook bij 65°C.
Meer lezen.
Voor het tweede jaar op rij hebben we boekenbonnen mogen ontvangen van het Davidsfonds. We danken de schenkers hiervoor, zodat we nieuwe boeken kunnen aankopen voor de schoolbibliotheek van onze middenschool.
Meer lezen.
In de richting maatschappij en welzijn in het derde jaar maken we kennis met huishoudelijke technieken. Vandaag oefenden we niet alleen het strijken van een keukenhanddoek en kussensloop maar ook het correct reinigen van speelgoed.
Meer lezen.
De bosbranden in Californië, het noorden van Rusland of Turkije. De overstromingen in Europa en China. De historische droogte in Brazilië. Een kleine rondgang in de wereld doet ons zuchten. En daar zitten we dan, overleven op school, overleven in de liefde, overleven in de jungle van elke dag. Nadenken over de toekomst, knopen doorhakken en vooral balanceren met vallen en opstaan tussen vriendschap en zelfrelativering. Zaterdag 19 februari in de Ekerse Theaterzaal.
Meer lezen.
Op 10 januari brachten de leerlingen van 5 ASO een bezoek aan de tentoonstelling 'Helden in harnas' in de Erfgoedbibliotheek Conscience in het kader van de lessen Nederlands en Latijn. Eerst moesten ze bouwstenen van een goed verhaal achterhalen en daarna moesten ze zelf een verhaal rond een superheld schrijven. Eén superheld droeg de naam 'Moreau'  😉
Meer lezen.