Menu Sluiten

1A - Keuzevak

1ste secundair

Er breekt een spannende periode voor je aan. Je zit in het 5de of 6de leerjaar en zal binnenkort een secundaire richting kiezen op Moretus Ekeren. Weet jij al in welke richting jij gaat starten of twijfel je nog? Dan hebben wij een handige tool om het juiste keuzevak te kiezen.  

Welkom nieuwe leerling.
In deze infobrochure stellen we je even onze school voor.  Zo weet jij meteen waar je moet zijn op je eerste schooldag.

Voor jou

Moretus Ekeren biedt de mogelijkheid om naast de richtingen Latijn of STEM een keuzevak te kiezen: wetenschappen, journalistiek, expressie, beeldende vorming, sport of multimedia. Een keuze maak je voor een heel jaar.

Voor nu

Lestabel keuzevak 1A

Vak Aantal uren per week 1A Keuzevak
Nederlands 4
Wiskunde 4
Frans 3
Engels 1
Godsdienst 2
Geschiedenis 1
Mens en samenleving 2
Aardrijkskunde (CLIL) 2
Natuurwetenschappen 2
Beeld 1
Muziek 1
Lichamelijke opvoeding 2
Techniek 2
Coaching 1
Leerlabo 2
Latijn -
STEM -
Keuzevak 2
Uitgedrukt in lesuren (50 minuten)

Volg een vak in het Engels

CLIL – Op Moretus Ekeren kan je ervoor kiezen om bepaalde vakken in het Engels te volgen. Zo krijg je een extra mogelijkheid om in een veilige omgeving een vreemde taal te leren en te gebruiken. Dit is een prima voorbereiding op verdere studies en het werkveld.

Wil jij graag meer weten over CLIL ?

Leerlabo

LEERLABO – Leerlingen uit 1A en 1B krijgen extra coaching. De overstap van de basisschool naar het secundair, is voor sommigen een grote stap. Maar wij begeleiden jullie persoonlijk om die overstap vlot te laten verlopen.

Wil jij graag meer weten over LEERLABO ?

Voor later

Ben je geslaagd in 1A, dan ga je naar 2A (lessentabel 2A).

Via deze opleiding vind jij later je weg in alle doorstroming opleidingen. Deze richtingen bereiden je voor op elke universiteit, ingenieursrichting of hogeschool. Ook studeren in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.