Menu Sluiten

3e graad - Economie-Wiskunde

Voor jou

Je interesse gaat uit naar het economische aspect in het bedrijfsleven en breder in de maatschappij.  In de 3e graad Economie-Wiskunde bestudeer je deze component nu theoretischer dan in de tweede graad economie.

Met wiskunde leer je abstracter en algemener te denken, maar je krijgt ook concrete wiskundige problemen op te lossen; de specifiek wiskundige taal vereist nauwgezetheid en dagelijkse inoefening. In de derde graad kan de 6-uurcursus eventueel nog uitgebreid worden tot 8 uur.

Economie met 5 uur wiskunde in de tweede graad vormt de optimale voorbereiding; een overstap uit een andere richting is wel mogelijk mits de nodige voorbereiding.

Voor nu

Lestabel Economie-Wiskunde 5e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 2
Geschiedenis (CLIL) 2
Wiskunde 6 - 8
Aardrijkskunde (CLIL) 1
Biologie 1
Fysica 1
Chemie 1
Economie 4
Esthetica 1
Seminarie 2
STEM 2
Lichamelijke opvoeding 2

Lestabel Economie-Wiskunde 6e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 2
Geschiedenis (CLIL) 2
Wiskunde 6 - 8
Aardrijkskunde (CLIL) 1
Biologie 1
Fysica 1
Chemie 1
Economie 4
Esthetica 1
Seminarie 2
STEM 2
Lichamelijke opvoeding 2

Indien je kiest voor 8u wiskunde vervalt het vak esthetica .
Kies je de optie STEM, dan vervalt het vak seminarie.

Volg een vak in het Engels

CLIL – Op Moretus Ekeren kan je ervoor kiezen om bepaalde vakken in het Engels en/of het Frans te volgen. Zo krijg je een extra mogelijkheid om in een veilige omgeving een vreemde taal te leren en te gebruiken. Dit is een prima voorbereiding op verdere studies en het werkveld.

Wil jij graag meer weten over CLIL ?

Voor later

De Economie-Wiskunde toekomstmogelijkheden zijn groot. Na je middelbare studie kies je een opleiding aan de universiteit of hoger onderwijs. In de bedrijfswereld kom jij meestal terecht in:

  • Architectuur, Industriële wetenschappen en Technologie, Productontwikkeling, Toegepaste wetenschappen/ Architectuur, digital design, Industriële wetenschappen en Technologie
  • Wetenschappen (Computerwetenschappen, Fysica, Fysica en sterrenkunde, Informatica en Wiskunde)
  • Gecombineerde studiegebieden (International Affairs, Sociaal-economische wetenschappen), Politieke en Sociale wetenschappen (m.u.v Communicatiewetenschappen), Rechten, Notariaat en Criminologischewetenschappen, Verkeerskunde
  • Onderwijs
  • Economische en Toegepaste economische wetenschappen, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde/ Handelswetenschappen en Bedrijfskunde