Menu Sluiten

3e graad - Moderne Talen-Wetenschappen

Voor jou

In de derde graad Moderne talen-Wetenschappen dompel jij je helemaal onder in taal.  Je werkt verder aan je vaardigheden in Nederlands, Frans, Engels en Duits en maakt kennis met literaire aspecten.

In deze opleiding staan naast die talen de wetenschappen centraal.  Je krijgt inzicht in wetenschappelijke onderzoeksmethodes om biologie, chemie en fysica op zich en in relatie met het alledaagse leven te analyseren en te begrijpen.

De ideale voorbereiding is wetenschappen in de tweede graad, maar andere overstappen zijn mogelijk mits de nodige inhaalmanoeuvres.

Voor nu

Lestabel Moderne talen-Wetenschappen
5e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 4
Esthetica 1
Geschiedenis (CLIL) 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 4
Engels 3
Duits 2
Wiskunde 4
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 1
Aardrijkskunde (CLIL) 2
STEM 2
Seminarie 2

Lestabel Moderne talen-Wetenschappen
6e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Nederlands 4
Geschiedenis (CLIL) 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 4
Engels 3
Duits 2
Wiskunde 4
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 2
Aardrijkskunde (CLIL) 1
STEM 2
Seminarie 2

STEM: Als je kiest voor STEM in Moderne talen-Wetenschappen, dan valt seminarie weg.

Volg een vak in het Engels

CLIL – Op Moretus Ekeren kan je ervoor kiezen om bepaalde vakken in het Engels en/of het Frans te volgen. Zo krijg je een extra mogelijkheid om in een veilige omgeving een vreemde taal te leren en te gebruiken. Dit is een prima voorbereiding op verdere studies en het werkveld.

Wil jij graag meer weten over CLIL ?

Voor later

Na je middelbare studie Moderne talen-Wetenschappen kies je een opleiding aan de universiteit of hoger onderwijs. In de bedrijfswereld kom jij meestal terecht in:

  • Taal- en Letterkunde, Toegepaste taalkunde, Gecombineerde studiegebieden (Afrikaanse talen en culturen, Oost-Europese talen en culturen, Oosterse talen en culturen, Taal- en regiostudies)
  • Architectuur, Industriële wetenschappen en Technologie, Productontwikkeling/ Architectuur, Biotechniek, gecombineerde studiegebieden (digital design), Industriële wetenschappen en Technologie
  • Wetenschappen (Biochemie en biotechnologie, Biologie, Chemie, Geografie, Geografie en geomatica, Geologie), Biomedische wetenschappen, Biotechniek, Bewegings- en Revalidatiewetenschappen, Farmaceutische wetenschappen, Sociale gezondheidswetenschappen, Gezondheidszorg
  • Gecombineerde studiegebieden (Global communication)
  • Onderwijs
  • Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (Journalistiek, Communicatiemanagement)