Menu Sluiten

3e graad - Verzorging

Voor jou

Je bent sociaal vaardig en je wilt baby’s, peuters en oudere mensen verzorgen? Als je kiest voor de richting Verzorging, krijg je veel praktijkervaring. Vanaf het vijfde jaar loop je stage bij baby’s, peuters en bij bejaarden. Zij rekenen op jouw goede zorgen!

(Ped)agogisch handelen (APHA), gezondheid & welzijn (G&W) en indirecte zorg (IZ) zijn de beroepsgerichte vakken van deze richting. Die vakken zijn noodzakelijk om op een deskundige manier te leren zorgen voor kinderen en oudere zorgvragers.

De stageopdrachten zijn bedoeld om de link te leggen tussen theorie en praktijk. In deze opdrachten komen alle vakken aan bod.

Naast de richtingsvakken zijn PAV, Frans, godsdienst en lichamelijke opvoeding heel belangrijk voor jouw algemene vorming.

Met de geïntegreerde proef laten de leerlingen zien dat ze een goede houding hebben en over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om te starten in het werkveld. In het zesde jaar verzorging bestaat de geïntegreerde proef uit stage en stageopdrachten.

Het ganse jaar werk je in kleine groepjes rond specifieke onderwerpen die in brede of enge zin één of andere link hebben met de zorg voor het kind of de oude zorgvrager (vb. autisme, ADHD, diabetes, dementie, enz.). Je benadert dit thema vakoverschrijdend en vanuit diverse oogpunten, en confronteert je bevindingen met de werkvloer van de stages. Vanuit deze dagdagelijkse praktijk vul je je bronnen aan. Het geheel wordt gepresenteerd aan en beoordeeld door een gemengde groep van leerkrachten en mensen uit het werkveld.

Video afspelen

Voor nu

Lestabel Verzorging 5e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Project Algemene Vakken 4
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 2
Indirecte zorg 2
Zorg voor Gezondheid en Welzijn 3
Pedagogisch en Agogisch handelen 3
Project 4
Stage (Verzorging) 10

Lestabel Verzorging 6e jaar

Vak Aantal uren per week
Godsdienst 2
Project Algemene Vakken 4
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 2
Indirecte zorg 2
Zorg voor Gezondheid en Welzijn 4
Pedagogisch en Agogisch handelen 4
Project 2
Stage (Verzorging) 10

Voor later

Na je opleiding Verzorging kan jij je nog verder specialiseren in Verzorging Kinderzorg of Verzorging Thuis- en bejaardenzorg.  Deze specialisaties kan je ook op onze school volgen (7e jaar).

In de bedrijfswereld kom jij meestal terecht in:

  • Gezondheidszorg
  • Verpleegkunde
  • Kinderzorg
  • Ouderenzorg
  • Overheid